Information om aluminiumfönster

Information om aluminiumfönster

Aluminiumfönster är ett bra alternativ när det är dags för ett fönsterbyte. Fönster i aluminium är väldigt hållbara, tåliga och i princip helt underhållsfria. Aluminium är nämligen en hård och stabil metall vilket ger ett vädertåligt och lättskött fönster som passar mycket bra i vårt klimat. Hållbarheten ligger i materialets starka motståndskraft mot väder och vind. Aluminium påverkas inte alls på samma sätt av vare sig värme eller kyla som träfönster gör. Därför är aliminuimfönster ett mycket bra alternativ för hus i en utsatt miljö. Många väljer också aluminiumfönster i moderna hus och fastigheter där fönstret framhäver arkitekturens striktare design och rena linjer.

Ett aluminiumfönster är ett modernt och smart fönster. Från att mest ha använts för industriellt bruk ökar nu intresset för aluminiumfönster också hos privata bostadsägare. Trots att aluminiumfönster ofta är något dyrare än andra fönster överväger de många fördelarna. Att få ett snyggt fönster med lång livslängd och hållbarhet, som dessutom inte behöver skrapas och målas om med jämna mellanrum, lockar helt enkelt. Med aluminiumfönster slipper man också glipor som ett träfönster kan få när träet sväller och krymper över tid. Aluminiumfönster har dessutom god isoleringsförmåga och värmereflektering.

Variationen av aluminiumfönster är stor. Det finns fönster i många olika modeller, utföranden samt storlekar, och kan därför användas till flera olika fönstertyper. Vi erbjuder även fönsterdörrar och skjutbara enheter med aluminium. Ett aluminiumfönster kan målas i vilken kulör som helst för att passa byggnaden. Det går vanligtvis också bra att beställa en egen färgnyans för att ge huset en unik färgsättning. Färgen som aluminiumfönster målas i är tålig och har en lång hållbarhet. Skulle färgen mista sin glans är det inte helt enkelt att måla om. Däremot kan ett aluminiumfönster fräschas upp, till exempel med lite vax. Ibland kan också profilerna bytas ut.

Smartline Alu sommar 3 dorrars scaled 1 300x300 1

Aluminiumfönster hos Fönsterfabriken

Aluminiumfönster från Fönsterfabriken tillverkas av noggrant utvalda leverantörer. Självklart ställer vi samma krav på alla aluminiumfönster som vi gör på våra egna PVC-produkter.

● De ska vara svensktillverkade av högsta kvalitet.
● De ska vara hållbara.
● De ska ha en snygg design.

Vi lägger också särskild vikt vid att våra leverantörer kan ta hand om en eventuell eftermarknad på bästa sätt.

Konstruktion och profiler

I ett bra fönster håller alla enskilda delar hög kvalitet, tillsammans bildar de ett hållbart och effektivt fönster. Men det räcker inte. Hållbarhet och funktioner måste kombineras med god estetik för att ett bra fönster ska bli ett riktigt bra fönster. Fönster i aluminium kännetecknas av sin stabilitet och motståndskraft mot väderförhållanden samt sitt moderna och minimalistiska utseende.

Fönstrets konstruktion

Fönsterfabriken har arbetat med fönster i över trettio år. Affärsidén som skapades när företaget grundades gäller än idag – vi tillverkar och levererar kvalitetsfönster med modern teknik för en hållbar utveckling. Självklart gäller detta även våra aluminiumfönster, vilket märks tydligt i konstruktionen. För att ett fönster ska bli hållbart och få en lång livslängd måste konstruktionen vara stabil och tillverkad av högkvalitativa material. Fönstret ska stå emot väder och vind, samtidigt ska det skapa ett skönt inomhusklimat.

Aluminiumprofilerna i våra fönster är strängpressade och resultatet blir ett både funktionellt och snyggt fönster, som dessutom är energibesparande, hållbart och mycket stabilt. Den stadiga konstruktionen gör också att draget från fönstret blir minimalt. Ett fönster tillverkat i aluminium passar perfekt för att skapa stora glasytor, som tar vara på så mycket ljusinsläpp som möjligt. Profilerna kan nämligen göras mycket tunna för att maximera glasytan.

Fönstrets profiler

Aluminiumfönstrets konstruktion ska passa in med husets stil så att det blir lika snyggt från utsidan som från insidan. Fönster ger alltså inte bara karaktär åt fasaden, utan förändrar även upplevelsen av rummet inifrån. Oavsett om det är dags att byta ut gamla fönster, bygga nytt eller förändra tidigare fönstersättning är det viktigt att se till helheten. Alla fönster ska tala samma språk som huset och passa in med både exteriören och interiören. Valmöjligheterna är många vid ett fönsterbyte, men ett gott råd är att välja fönster som matchar husets ålder, stil och färger.

Fönsterfabriken erbjuder ett brett och flexibelt sortiment av aluminiumprofiler som täcker in en rad arkitektoniska stilar. Här finns bland annat raka, runda och halvmåneformade fönster. Profilerna går att kombinera med varandra, vilket gör att valmöjligheter blir näst intill oändliga. Vi erbjuder också full frihet i valet av färger. Om inte våra standardfärger passar går det utmärkt att specialbeställa en egen kulör. Det finns även möjlighet att välja olika beslag, glas, ljud- och säkerhetsfunktioner samt ventilation.

Smartline vikdorr 4 dorrar 300x300 1