15tx

PVC-fönster från Fönsterfabriken AB

Information om PVC-fönster

PVC-fönster från Fönsterfabriken

Våra PVC-fönster är ett utmärkt alternativ för den som letar prisvärda, miljövänliga och underhållsfria fönster. PVC står för polyvinylklorid. Det är en vanlig sorts plast med oerhört många användningsområden. Anledningen till att PVC är ett fördelaktigt material är att det inte påverkas av fukt, rost eller röta. Tidens tand är som bekant skoningslös mot många andra material. PVC-fönster från Fönsterfabriken är behandlade för att hålla länge och på grund av materialets tålighet och höga kvalitet kan de upprätthålla sitt fina utseende under mycket lång tid.

PVC är inte ett levande material till skillnad från till exempel trä, vilket innebär att PVC fönster inte expanderar, krymper eller påverkas av vädret. Med modern teknik har PVC-fönster också extremt bra isolering, som ger minskad energiförbrukning. Utöver alla dessa otroliga egenskaper är PVC även återvinningsbart. Det kan lätt malas ner och göras till nya produkter, vilket gör det till ett bra miljöval. Därtill är de fantastiskt energisnåla.

PVC-fönster med många goda egenskaper

Fönster ska inte bara vara billiga, underhållsfria och miljövänliga. De ska också vara anpassningsbara och snyggt designade. Fönsterfabriken har stor kunskap och lång erfarenhet av arbete med PVC-fönster. Under många års tid har vi ständigt förbättrat och utvecklat våra smarta fönster. Med bättre teknik och finslipning av även mindre detaljer har vi fått fram PVC-fönster som hör till de bästa på marknaden. Hos oss kan du få hjälp att ta hitta en fönsterlösning som passar din specifika fastighet. Vi tycker att det ska vara smidigt och enkelt att göra ett bra fönsterval. Därför hjälper vi till med både planering och montering av fönster. PVC-fönster är det perfekta alternativet både för plånboken och miljön. Behöver ni PVC-fönster i Malmö eller övriga Skåne så har ni här en trygg och pålitlig fönsterleverantör. Vi kan även förstås erbjuda våra högkvalitativa PVC-fönster till övriga delar i landet också. Kontakta oss för mer info.

Pvc/kompositfönster från Fönsterfabriken AB

PVC står för Polyvinylklorid och tillverkas av vanligt koksalt (57%) och naturgas eller olja (43%) i en helt
sluten process.

PVC är en typ av termoplaster som mjuknar vid smältning utan att den kemiska strukturen bryts ned vilket gör att man i princip kan återvinna materialet hur många gånger som helst. Våra fönster är ett utmärkt alternativ för den som letar efter prisvärda, miljövänliga och underhållsfria fönster. Våra fönster påverkas inte av sol, vind eller vatten. Ett förstärkt, formstabilt och slagtåligt fönster som håller länge. Våra fönster klarar även dagens höga krav på isolering, bullerdämpning, slagregnstäthet samt inbrottsskydd.

Våra fönster tillverkas på vår fabrik i Trelleborg och vi skräddarsyr alla fönster efter våra kunders specifika behov, vi anpassar fönsterna efter
fastigheten, inte tvärt om. Fönsterfabriken har alltid tillverkat fönster som har låga profiler vilket ger stora ljusinsläpp.
Sammantaget ger våra fönster en unik kombination: Oslagbar livslängd, minskade underhållskostnader och ökad boendekomfort, allt i ett smart
fönster från Fönsterfabriken AB.

Visste du att:
Pvc har högre antändningstemperatur är Trä (furu),
390 grader antänds Pvc mot Furu som antänder vid 240 grader. Vid brandtester ( utförda vid
Lunds tekniska Högskola) konstaterades att pvc fönstret självslocknade efter 10 minuter
medans furufönstret fick släckas efter 30 min.

Behöver du hjälp?

Kontakta oss med dina frågor och funderingar, så återkommer vi till dig så snabbt vi kan!