Information om trä- och aluminiumfönster

Information om trä- och aluminiumfönster

Fönsterfabriken kan även erbjuda träfönster med en aluminiumutsida. Detta är en produkt som vi idag inte själva tillverkar utan köper från utvalda tillverkare. Vi ställer samma höga krav på våra trä/aluminium fönsterleverantörer som vi har på våra egna Pvc produkter. Svensktillverkat av högsta kvalitet som håller under många år. Här är det viktigt att våra leverantörer även kan ta hand om en eventuell eftermarknad.

Vi kan erbjuda träfönster med aluminiumbeklädnad och även aluminiumfönster med invändig träbeklädnad. Skillnaden är att i det senare alternativet utgör aluminiumdelen mer av fönstret och trädelen kommer längre in i väggen vilket minskar på ett eventuellt underhåll.

Inåtgående eller utåtgående produkter. Fönster eller fönsterdörrar. Skjutbara enheter finns också att få.

Principen är densamma, trä utgörs av kvistfri fur i de synliga delarna av fönstret. Träet målas i miljövänlig vattenbaserad färg, 2 eller 3 gånger.

Aluminiumprofilerna är strängpressade och målas i önskad kulör.

Tillvalsmöjligheterna är många, välj kulör, beslag, glas, ljud/säkerhet och ventilation.

Konstruktion och profiler

Fönster ger inte bara karaktär åt fasaden utifrån, utan förändrar också upplevelsen av rummet inifrån. Oavsett om du byter ut dina gamla fönster, bygger nytt eller förändrar tidigare fönstersättning är det viktigt att du ser till helheten. Dina fönster ska tala samma språk som byggnaden och passa in i rumsbilden. Därför erbjuder vi dig ett brett och flexibelt sortiment av profiler, som täcker in en rad arkitektoniska stilar. Raka, runda och halvmåneformade fönster med mittposter eller spröjs. Profilerna går även att kombinera med varandra, så att dina valmöjligheter blir näst intill oändliga. Vi erbjuder också full frihet i valet av kulörer. Om inte våra standardfärger passar dig kan du specialbeställa en egen kulör. Du kan även bestämma ytstrukturer som både känns och ser ut som lackat eller oljat trä.

Ljudisolering

Med våra smarta energiklassade fönster får du en tystare inomhusmiljö eftersom trafikbuller och liknande oljud minskas avsevärt. Du kan räkna med en sänkning på upp till 34 decibel med vårt standardglas. Sänkningen upplevs som halverad ljudnivå jämfört med äldre, kopplade 2-glas träfönster. För specifika krav på ljudisolering erbjuder vi olika typer av specialglas med extra ljuddämpning. Kontakta oss för mer information.

Värmereflektering

Våra smarta fönster är försedda med energisparande glas. Därtill kan fönsterna utrustas extra med solskyddsglas som under sommartid skärmar av mycket av solstrålningen och skapar ett skönt och behagligt inomhusklimat.

Under vintertid hindrar de värmen inifrån att tränga ut, så att du kan sitta riktigt nära fönstret och ändå njuta av stormar och dåligt väder, utan att det känns kyligt eller obehagligt.