PVC fönster från Fönsterfabriken AB

Information om PVC fönster

Våra Kompositfönster är ett utmärkt alternativ för dem som letar prisvärda, miljövänliga och underhållsfria (Pvc) fönster. Pvc är en vanlig sorts plast med oerhört många användningsområden.
Pvc är inget levande material till skillnad från exempelvis trä, vilket innebär att pvc fönster inte expanderar, krymper eller påverkas av årstider och väder.
Pvc står för Polyvinylklorid och tillverkas av vanligt koksalt (57%) och naturgas eller olja ( 43%) i en helt sluten process. Pvc är en typ av termoplast som mjuknar vid smältning utan att den kemiska strukturen bryts ned, vilket gör att man i princip kan återvinna materialet hur många gånger som helst.

Våra fönster är energieffektiva och kvalitativa rakt igenom hela konstruktionen, vilket gör att de fortfarande kan anses vara moderna efter mer än 30 år. Vi har sedan -80 talet utvecklat ett fönster som är hållbart både fysiskt men även miljömässigt. Våra fönster är återvinningsbara till 100% vi kan ta hand om hela fönstret och återvinna profiler, tätningar, beslag och glas. Alla detaljer av det gamla fönstret blir en ny del av det nya fönstret. Vår pvc hamnar där det skall vara, i nya fönster och inte på en förbränningsstation eller i våra världshav.

Våra fönster tillverkas på vår fabrik i Trelleborg och vi skräddarsyr alla fönster efter era specifika behov. Vi är kända för att alltid tillverka fönster som erbjuder låga profiler och stort ljusinsläpp.

pvc fönster

Konstruktion och profiler

Fönster ger inte bara karaktär åt fasaden utifrån, utan förändrar också upplevelsen av rummet inifrån. Oavsett om du byter ut dina gamla fönster, bygger nytt eller förändrar tidigare fönstersättning är det viktigt att du ser till helheten. Dina fönster ska tala samma språk som byggnaden och passa in i rumsbilden. Därför erbjuder vi dig ett brett och flexibelt sortiment av profiler, som täcker in en rad arkitektoniska stilar.

Raka, runda och halvmåneformade fönster med mittposter eller spröjs. Profilerna går även att kombinera med varandra, så att dina valmöjligheter blir näst intill oändliga. Vi erbjuder också full frihet i valet av kulörer. Om inte våra standardfärger passar dig kan du special-beställa en egen kulör. Du kan även bestämma ytstrukturer som både känns och ser ut som lackat eller oljat trä.

pvc fönster 2

Ljudisolering

Med våra smarta energiklassade fönster får du en tystare inomhusmiljö eftersom trafikbuller och liknande oljud minskas avsevärt. Du kan räkna med en sänkning på upp till 34 decibel med vårt standardglas. Sänkningen upplevs som halverad ljudnivå jämfört med äldre, kopplade 2-glas träfönster. Våra kompositfönster är även konstruerade med stålförstärkt flerkammarprofil, vilket ger mycket god ljuddämpning. För specifika krav på ljudisolering erbjuder vi olika typer av specialglas med extra ljuddämpning. Kontakta oss för mer information.

Värmereflektering

Våra smarta fönster är försedda med energisparande glas. Därtill kan fönsterna utrustas extra med solskyddsglas som under sommartid skärmar av mycket av solstrålningen och skapar ett skönt och behagligt inomhusklimat.

Under vintertid hindrar de värmen inifrån att tränga ut, så att du kan sitta riktigt nära fönstret och ändå njuta av stormar och dåligt väder, utan att det känns kyligt eller obehagligt.