PVC fönster från Fönsterfabriken AB

​Vad är PVC fönster?

På Fönsterfabriken har vi sedan 1980-talet utvecklat fönster som tål väder och vind, men som också är hållbara ur en miljöaspekt. Våra PVC fönster är energieffektiva och håller hög kvalitet rakt igenom hela konstruktionen. Detta gör att de fortfarande är moderna efter mer än 30 år på marknaden.

Våra fönster är 100 % återvinningsbara vilket innebär att vi kan ta hand om hela fönstret och återvinna profiler, tätningar, beslag och glas. Alla detaljer från gamla fönster blir till en ny del på ett nytt fönster. Vår PVC hamnar där den ska vara – i nya fönster – och inte på en förbränningsstation eller i våra världshav.

Våra kompositfönster är ett utmärkt alternativ för dig som letar efter prisvärda, miljövänliga och underhållsfria PVC fönster.

pvc fönster

​Vad är PVC?

PVC är en vanlig sorts plast med oerhört många användningsområden. Till skillnad mot trä är PVC inget levande material. Detta innebär att fönstret inte expanderar, krymper eller påverkas av årstider och väder. De är med andra ord otroligt väderbeständiga och i det närmaste underhållsfria.

PVC är en förkortning av Polyvinylklorid och tillverkas av vanligt koksalt (57 %) och naturgas eller olja (43 %). Allt sker i en sluten process. PVC är en typ av termoplast som mjuknar vid smältning utan att den kemiska strukturen bryts ned, vilket gör att man i princip kan återvinna materialet hur många gånger som helst.

 

Konstruktion och profiler

Fönster ger inte bara karaktär åt fasaden utifrån, utan förändrar också upplevelsen av rummet inifrån. Oavsett om man byter ut gamla fönster, bygger nytt eller förändrar tidigare fönstersättning är det viktigt att se till fastighetens helhet.

Fastighetens fönster ska tala samma språk som byggnaden och passa in med både exteriören och interiören.

Här på Fönsterfabriken AB erbjuder vi ett stort sortiment av högkvalitativa PVC fönster som passar för en rad olika byggnadsstilar. Alla estetiskt tilltalande på sitt sätt.

 

pvc 2

Välj färg och form

Fönsterfabriken erbjuder raka, runda och halvmåneformade fönster med mittposter eller spröjs. Profilerna går även att kombinera med varandra vilket gör att valmöjligheterna blir därför nästintill oändliga. Vi erbjuder också en stor bredd av olika kulörer. Vid önskemål om en kulör som ligger utanför vårt standardsortiment kan vi självklart beställa denna.

Vi ser till så att alla beställningar av blir exakt det som efterfrågas. När det kommer till valet av ytstruktur går det att välja mellan struktur som både känns och ser ut som lackat eller oljat trä.

Ljudisolering

Med våra smarta energiklassade PVC fönster får du en tystare inomhusmiljö. Fönstrets effektiva ljudisolerande egenskaper stänger ute trafikbuller och liknande oljud. Vid beställning av våra PVC fönster med standardglas blir bullerreduceringen cirka 34 decibel. Denna sänkning motsvarar en halverad ljudnivå jämfört med äldre, kopplade 2-glas träfönster.

Om ytterligare bullerreducering önskas, det vill säga med mer än 34 decibel, rekommenderas att välja fönster utifrån vårt sortiment med kompositfönster. De är konstruerade med stålförstärkt flerkammarprofil som ger en mycket god ljuddämpning. Vi erbjuder även PVC fönster med olika typer av specialglas som ger extra ljuddämpning. Kontakta oss för mer information.

pvc  3

​Värmereflektering = energisparande

Våra fönster är försedda med energisparande glas. Vad är då energisparande glas? Jo, fönstret har preparerats med ett tunt lager av metalloxider som gör att kortvågig solenergi släpps genom glasrutan. När detta sker reflekteras den långvågiga värmen som finns i rummet.

Att välja energisparande glas är ett smart val både för miljön och plånboken. Fönstren hjälper till att ta vara på den naturliga värmen. På så sätt bidrar detta till att reducera kWh-förbrukning, som i sin tur kan ge billigare elräkning.

 

Solskyddsglas

Förutom att välja energisparande glas på nya PVC fönster finns det möjlighet att utrusta dem extra med solskyddsglas. Solskyddsglaset skärmar av mycket av solstrålningen under sommartid och skapar på så sätt ett skönt och behagligt inomhusklimat.

Under vinterhalvåret hindrar solskyddsglaset värmen inifrån att tränga ut. Tack vare detta går det att sitta nära fönstret och ändå njuta av stormar och dåligt väder, utan att det känns kyligt eller obehagligt.

Många goda egenskaper

PVC fönster ska inte bara vara billiga, underhållsfria och miljövänliga. De ska också vara anpassningsbara och ha en snygg design. Här på Fönsterfabriken AB har vi stor kunskap och lång erfarenhet av att arbeta med PVC fönster.

Vi har under många år jobbat aktivt med vårt förbättringsarbete kring utvecklingen av våra smarta fönster.

Resultatet talar för sig själv. Med bättre teknik och finslipning på detaljnivå kan vi stolt erbjuda våra kunder PVC fönster som hör till de bästa på marknaden.

 

Beställ dina av oss

Hos oss på kan du som företagare och återförsäljare få hjälp att hitta en fönsterlösning som passar er. Vi tycker att det ska vara smidigt och enkelt att göra ett bra val av fönster. Vi på Fönsterfabriken AB till med planering av dina nya fönster.

PVC fönster är det perfekta valet för både miljön och plånboken. Har du lokaler i Malmö eller på en annan ort i Skåne är Fönsterfabriken din trygga och pålitliga leverantör av fönster.

Ligger din verksamhet utanför Skåne? Inga problem. Självklart levererar vi högkvalitativa fönster till hela Sverige.

 

pvc fönster

PVC- och kompositfönster från Fönsterfabriken AB

Våra fönster är väderbeständiga och påverkas inte av sol, vind eller vatten. Hela konstruktionen är förstärkt och formstabil. Detta ger i sin tur ett väldigt slagtåligt fönster med lång hållbarhet.

Våra fönster klarar även dagens höga krav på isolering, bullerdämpning och slagregnstäthet. Fönstren uppfyller också försäkringsbolagens krav på standarder för inbrottsskydd.

Lokal tillverkning av alla våra fönster

Fönsterfabrikens tillverkning ligger i Trelleborg och här tillverkar vi både standardfönster och specialbeställda fönster. Vi skräddarsyr efter våra kunders behov och anpassar fönstren efter fastigheten, inte tvärtom. Våra fönster har generellt låga profiler vilket ger stora ljusinsläpp.

Sammantaget ger våra fönster en unik kombination. Oslagbar livslängd, minskade underhållskostnader och ökad boendekomfort. Allt i ett smart fönster från Fönsterfabriken AB.