Fönsterfabriken i Trelleborg

PVC Fönster

Förbättra ditt hem med moderna och mångsidiga PVC-fönster. Estetik och praktiska fördelar i ett!
pvc fönster

PVC Fönster - Ett perfekt val för komfort, miljö och ekonomi

Sedan 1980-talet har vi utvecklat PVC-fönster som inte bara tål väder och vind, utan också är hållbara ur en miljöaspekt. De är ett utmärkt alternativ för dig som letar efter prisvärda, miljövänliga och underhållsfria fönster.

Här är några av de viktigaste fördelarna med PVC-fönster:

Hållbarhet: PVC-fönster är kända för sin robusta konstruktion och motståndskraft mot olika väderförhållanden och yttre påverkan. De kan hålla i decennier utan att behöva bytas ut.

Miljövänlighet: Våra PVC-fönster är 100 % återvinningsbara, vilket innebär att vi kan ta hand om hela fönstret och återvinna profiler, tätningar, beslag och glas. Vi tar ansvar för hela produktlivscykeln och minimerar vår miljöpåverkan.

Prisvärdhet: PVC-fönster är ett kostnadseffektivt alternativ jämfört med andra fönstermaterial. De har låga underhållskostnader och behöver inte målas om eller repareras regelbundet.

Långvarighet: PVC-fönster är tåliga mot rost, korrosion och färgblekning. De behåller sitt vackra utseende år efter år.

Isolering: Utmärkta isolerings egenskaper, vilket hjälper till att minska överföringen av värme och energiförluster. De kan bidra till att sänka dina uppvärmnings- och kylkostnader.

Underhållsfria: PVC-fönster kräver minimalt underhåll. De behöver inte målas om eller skrapas, vilket sparar tid och pengar.

Lättviktiga: Lättare än många andra fönstermaterial, vilket gör installationen och hanteringen enklare.

Ljudreducering: PVC-fönster har bra ljudisoleringsegenskaper, vilket bidrar till att minska bullernivåerna inomhus. De kan skapa en lugnare och mer avkopplande atmosfär i ditt hem.

Energieffektivitet: Kan förbättra byggnadens energieffektivitet genom att minska kostnaderna för uppvärmning och kylning.

Kontakta oss för att få en kostnadsfri offert på PVC-fönster!

Vad är PVC?

PVC är en vanlig plast med oerhört många användningsområden. Inom fönsterbranschen är PVC ett populärt material tack vare sina många fördelar. Till skillnad mot trä är PVC inget levande material.

Materialegenskaper: PVC är en förkortning av Polyvinylklorid. Det är en inert plast, vilket innebär att den inte reagerar med andra ämnen. PVC är mjukt och formbart vid smältning, vilket gör det idealiskt för fönstertillverkning.

Tillverkningsprocess: PVC tillverkas av vanligt koksalt (57 %) och naturgas eller olja (43 %). Allt sker i en sluten process, vilket minimerar miljöpåverkan.

Återvinning: PVC kan återvinnas hur många gånger som helst utan att den kemiska strukturen bryts ned. Detta gör PVC till ett miljövänligt alternativ för fönster.

vad är pvc

Förbättra fasadens karaktär och innemiljöns komfort

PVC-fönster ger inte bara karaktär åt fasaden utifrån, utan förändrar också upplevelsen av rummet inifrån. Oavsett om du byter ut gamla fönster, bygger nytt eller vill förändra din befintliga fönstersättning, är det viktigt att se till fastighetens helhet.

Våra PVC-fönster talar samma språk som din byggnad och passar in med både exteriören och interiören. Vi erbjuder ett stort sortiment av högkvalitativa fönster som passar en rad olika byggnadsstilar, från klassisk till modern. Alla våra fönster är estetiskt tilltalande och ger ditt hem en elegant och modern look.

Många goda egenskaper

Fönster ska inte bara vara billiga, underhållsfria och miljövänliga. De ska också vara anpassningsbara och ha en snygg design.

Vi har stor kunskap och lång erfarenhet av att arbeta med PVC fönster. I många år har vi aktivt jobbat kring utvecklingen av våra smarta fönster och resultatet talar för sig själv.

Med bättre teknik och finslipning på detaljnivå kan vi stolt erbjuda våra kunder fönster som hör till de bästa på marknaden.

Ljudisolering

Med våra smarta energiklassade PVC fönster får du en tystare inomhusmiljö. Fönstrets effektiva ljudisolerande egenskaper stänger ute trafikbuller och liknande oljud. Vid beställning med standardglas blir bullerreduceringen cirka 34 decibel. Denna sänkning motsvarar en halverad ljudnivå jämfört med äldre, kopplade 2-glas träfönster.

Om ytterligare bullerreducering önskas, det vill säga med mer än 34 decibel, rekommenderas att välja fönster utifrån vårt sortiment. De är konstruerade med stålförstärkt flerkammarprofil som ger en mycket god ljuddämpning. Vi erbjuder även fönster med olika typer av specialglas som ger extra ljuddämpning.

​Värmereflektering = energisparande

Våra PVC-fönster är försedda med energisparande glas. Vad är då energisparande glas? Jo, fönstret har preparerats med ett tunt lager av metalloxider som gör att kortvågig solenergi släpps genom glasrutan. När detta sker reflekteras den långvågiga värmen som finns i rummet.

Att välja energisparande glas är ett smart val både för miljön och plånboken. Fönstren hjälper till att ta vara på den naturliga värmen. På så sätt bidrar detta till att reducera kWh-förbrukning, som i sin tur kan ge billigare elräkning.

Solskyddsglas

Förutom att välja energisparande glas finns det möjlighet att utrusta dem extra med solskyddsglas.

Solskyddsglaset skärmar av mycket av solstrålningen under sommartid och skapar på så sätt ett skönt och behagligt inomhusklimat.

Under vinterhalvåret hindrar solskyddsglaset värmen inifrån att tränga ut. Tack vare detta går det att sitta nära fönstret och ändå njuta av stormar och dåligt väder, utan att det känns kyligt eller obehagligt.

Alla våra PVC fönster tillverkas lokalt i Trelleborg, Skåne

Vår fabrik i Trelleborg tillverkar både standardfönster och specialbeställda PVC-fönster. Vi skräddarsyr fönster efter våra kunders behov och anpassar dem efter fastigheten. Dessa fönster har generellt låga profiler, vilket ger stora ljusinsläpp.

Våra fönster är väderbeständiga och påverkas inte av sol, vind eller vatten. Hela konstruktionen är förstärkt och formstabil, vilket ger ett väldigt slagtåligt PVC-fönster med lång hållbarhet.

Fönstren uppfyller inte bara dagens höga krav på isolering, bullerdämpning och slagregnstäthet, utan de uppfyller också försäkringsbolagens krav på standarder för inbrottsskydd.

Din trygga partner för fönster i hela Sverige

Hos Fönsterfabriken kan du som företagare och återförsäljare få hjälp att hitta en fönsterlösning som passar just din verksamhet. Vi har ett stort utbud av fönster i olika modeller, material och prisklasser.

Vi tycker att det ska vara smidigt och enkelt att göra ett bra val av fönster. Därför hjälper vi dig med allt från planering och mätning till installation. Vi kan även ge dig råd om energieffektivitet och underhåll av dina fönster.

Våra fönster är det perfekta valet för både miljön och plånboken. De är energisnåla och tillverkade av miljövänliga material. Du kan spara pengar på dina uppvärmnings- och kylkostnader genom att välja våra fönster.

Har du lokaler i Malmö eller på en annan ort i Skåne? Då är Fönsterfabriken din trygga och pålitliga leverantör. Vi har lång erfarenhet av fönsterbranschen och goda recensioner från våra kunder.

Ligger din verksamhet utanför Skåne? Inga problem. Vi levererar fönster till hela Sverige.

Vanliga frågor

PVC fönster erbjuder flera fördelar jämfört med träfönster. För det första är dem vanligtvis mer kostnadseffektiva än träfönster, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för dem med en begränsad budget. Dessutom krävs det ett minimalt underhåll jämfört med träfönster, eftersom de inte ruttnar, flagnar eller kräver regelbunden målning eller ytbehandling.

PVC fönster är också mer motståndskraftiga mot väder och väderförhållanden, vilket gör dem idealiska för användning i olika klimatförhållanden. Slutligen är dem energieffektiva och kan bidra till att minska energiförbrukningen i ett hem, vilket leder till lägre värmekostnader över tid.

Kostnaden kan variera beroende på flera faktorer, inklusive antalet fönster som behöver bytas ut, val av fönstermodell och tillbehör, samt arbetskostnader för installationen. Generellt sett kan kostnaden för en fönsterinstallation variera från några tusen till tiotusentals kronor, beroende på omfattningen av projektet och eventuella extra funktioner eller tjänster som krävs.

Det är bäst att kontakta oss för att få ett exakt prisförslag och för att hitta det bästa värdet för dina behov.

PVC fönster är kända för sin hållbarhet och långa livslängd. Genomsnittlig hållbarhet ligger vanligtvis mellan 20 och 30 år, men med korrekt vård och underhåll kan de hålla ännu längre.

Deras motståndskraft mot väder, röta och korrosion gör dem till ett pålitligt val för många hem och byggnader.

Ja, det finns en mängd olika stilar och designalternativ för att passa olika arkitektoniska stilar och personliga preferenser. Du kan välja mellan olika fönster-former såsom enkla eller dubbla hängande, glidande, eller bågformade fönster.

Dessutom kan fönstren anpassas med olika färger, finishar och tillbehör för att matcha husets utseende och stil.

När du ska välja fönster är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer. Först och främst bör du överväga fönstrets energieffektivitet och isoleringsförmåga för att säkerställa att det passar dina behov och sparar energi.

Slutligen bör du tänka på stilen och designen för att säkerställa att fönstren kompletterar byggnadens utseende och arkitektur. 

Telefon

Mån-Tors: 08.00 – 16.30
Fre: 08-00 – 15.15
Lunchstängt: 12.00 – 13.00

E-mail

Vi svarar på alla frågor angående fönster, montage och reparation.

Besöksadress

Dalaslingan 3
231 32
Trelleborg

Telefon

Mån-Tors: 08.00 – 16.30
Fre: 08-00 – 15.15
Lunchstängt: 12.00 – 13.00

E-mail

Vi svarar på alla frågor angående fönster, montage och reparation.

Besöksadress

Dalaslingan 3
231 32
Trelleborg