Fönsterfabriken i Trelleborg

PVC Fönster

PVC-fönster är en modern och mångsidig lösning som inte bara förbättrar ditt hem estetiskt utan också erbjuder en rad praktiska fördelar.

pvc fönster

Egenskaper och fördelar med PVC Fönster

Vi har sedan 1980-talet utvecklat PVC fönster som tål väder och vind, men som också är hållbara ur en miljöaspekt.

Våra fönster är ett utmärkt alternativ för dig som letar efter prisvärda, miljövänliga och underhållsfria fönster.

Långvarighet: Kända för att vara hållbara och motståndskraftiga mot olika väderförhållanden och yttre påverkan.

Isolering: Utmärkta isolerings egenskaper, vilket hjälper till att minska överföringen av värme och energiförluster.

Lätt underhåll: Tåliga mot rost, korrosion, färgblekning och behöver inte målas om.

Lättviktigt: Lättare än många andra material, vilket gör installationen och hanteringen enklare.

Ljudreducering: Bra ljudisoleringsegenskaper, vilket bidrar till att minska bullernivåerna inomhus.

Energieffektivitet: Förbättrar byggnadens energieffektivitet genom att minska kostnaderna för uppvärmning och kylning.

Återvinningsbarhet: Våra PVC fönster är 100 % återvinningsbara vilket innebär att vi kan ta hand om hela fönstret och återvinna profiler, tätningar, beslag och glas. 

Vad är PVC?

Det är en vanlig sorts plast med oerhört många användningsområden. Till skillnad mot trä är PVC inget levande material.

Detta innebär att fönstret inte expanderar, krymper eller påverkas av årstider och väder. De är med andra ord otroligt väderbeständiga och i det närmaste underhållsfria.

PVC är en förkortning av Polyvinylklorid och tillverkas av vanligt koksalt (57 %) och naturgas eller olja (43 %). Allt sker i en sluten process. 

PVC är en typ av termoplast som mjuknar vid smältning utan att den kemiska strukturen bryts ned, vilket gör att man i princip kan återvinna materialet hur många gånger som helst.

vad är pvc

Konstruktion och profiler

PVC Fönster ger inte bara karaktär åt fasaden utifrån, utan förändrar också upplevelsen av rummet inifrån. 

Oavsett om man byter ut dem gamla, bygger nytt eller förändrar tidigare fönstersättning är det viktigt att se till fastighetens helhet.

Fastighetens fönster ska tala samma språk som byggnaden och passa in med både exteriören och interiören.

Vi erbjuder ett stort sortiment av högkvalitativa fönster som passar en rad olika byggnadsstilar. 

Alla estetiskt tilltalande på sitt sätt.

Många goda egenskaper

Fönster ska inte bara vara billiga, underhållsfria och miljövänliga. De ska också vara anpassningsbara och ha en snygg design.

Vi har stor kunskap och lång erfarenhet av att arbeta med PVC fönster. I många år har vi aktivt jobbat kring utvecklingen av våra smarta fönster och resultatet talar för sig själv.

Med bättre teknik och finslipning på detaljnivå kan vi stolt erbjuda våra kunder PVC fönster som hör till de bästa på marknaden.

Ljudisolering

Med våra smarta energiklassade fönster får du en tystare inomhusmiljö. Fönstrets effektiva ljudisolerande egenskaper stänger ute trafikbuller och liknande oljud. Vid beställning med standardglas blir bullerreduceringen cirka 34 decibel. Denna sänkning motsvarar en halverad ljudnivå jämfört med äldre, kopplade 2-glas träfönster.

Om ytterligare bullerreducering önskas, det vill säga med mer än 34 decibel, rekommenderas att välja PVC fönster utifrån vårt sortiment. De är konstruerade med stålförstärkt flerkammarprofil som ger en mycket god ljuddämpning. Vi erbjuder även fönster med olika typer av specialglas som ger extra ljuddämpning.

​Värmereflektering = energisparande

Våra PVC fönster är försedda med energisparande glas. Vad är då energisparande glas? Jo, fönstret har preparerats med ett tunt lager av metalloxider som gör att kortvågig solenergi släpps genom glasrutan. När detta sker reflekteras den långvågiga värmen som finns i rummet.

Att välja energisparande glas är ett smart val både för miljön och plånboken. Fönstren hjälper till att ta vara på den naturliga värmen. På så sätt bidrar detta till att reducera kWh-förbrukning, som i sin tur kan ge billigare elräkning.

Solskyddsglas

Förutom att välja energisparande glas finns det möjlighet att utrusta dem extra med solskyddsglas.

Solskyddsglaset skärmar av mycket av solstrålningen under sommartid och skapar på så sätt ett skönt och behagligt inomhusklimat.

Under vinterhalvåret hindrar solskyddsglaset värmen inifrån att tränga ut. Tack vare detta går det att sitta nära fönstret och ändå njuta av stormar och dåligt väder, utan att det känns kyligt eller obehagligt.

Alla våra PVC fönster tillverkas lokalt i Trelleborg, Skåne

Vår fabrik ligger i Trelleborg där vi tillverkar både standard och specialbeställda fönster.

Vi skräddarsyr efter våra kunders behov och anpassar efter fastigheten. Dessa har generellt låga profiler vilket ger stora ljusinsläpp.

Våra fönster är väderbeständiga och påverkas inte av sol, vind eller vatten. Hela konstruktionen är förstärkt och formstabil.

Detta ger i sin tur ett väldigt slagtåligt PVC fönster med lång hållbarhet som även klarar även dagens höga krav på isolering, bullerdämpning och slagregnstäthet. Fönstren uppfyller också försäkringsbolagens krav på standarder för inbrottsskydd.

Beställ dina fönster av oss

Hos oss på kan du som företagare och återförsäljare få hjälp att hitta en fönsterlösning som passar er.

Vi tycker att det ska vara smidigt och enkelt att göra ett bra val av, därför hjälper vi till med planeringen.

Det perfekta valet för både miljön och plånboken.

Har du lokaler i Malmö eller på en annan ort i Skåne är Fönsterfabriken din trygga och pålitliga leverantör av fönster.

Ligger din verksamhet utanför Skåne? Inga problem. Självklart levererar vi till hela Sverige.

Vanliga frågor

PVC fönster erbjuder flera fördelar jämfört med träfönster. För det första är dem vanligtvis mer kostnadseffektiva än träfönster, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för dem med en begränsad budget. Dessutom krävs det ett minimalt underhåll jämfört med träfönster, eftersom de inte ruttnar, flagnar eller kräver regelbunden målning eller ytbehandling.

PVC fönster är också mer motståndskraftiga mot väder och väderförhållanden, vilket gör dem idealiska för användning i olika klimatförhållanden. Slutligen är dem energieffektiva och kan bidra till att minska energiförbrukningen i ett hem, vilket leder till lägre värmekostnader över tid.

Kostnaden kan variera beroende på flera faktorer, inklusive antalet fönster som behöver bytas ut, val av fönstermodell och tillbehör, samt arbetskostnader för installationen. Generellt sett kan kostnaden för en fönsterinstallation variera från några tusen till tiotusentals kronor, beroende på omfattningen av projektet och eventuella extra funktioner eller tjänster som krävs.

Det är bäst att kontakta oss för att få ett exakt prisförslag och för att hitta det bästa värdet för dina behov.

PVC fönster är kända för sin hållbarhet och långa livslängd. Genomsnittlig hållbarhet ligger vanligtvis mellan 20 och 30 år, men med korrekt vård och underhåll kan de hålla ännu längre.

Deras motståndskraft mot väder, röta och korrosion gör dem till ett pålitligt val för många hem och byggnader.

Ja, det finns en mängd olika stilar och designalternativ för att passa olika arkitektoniska stilar och personliga preferenser. Du kan välja mellan olika fönsterformer såsom enkla eller dubbla hängande, glidande, eller bågformade fönster.

Dessutom kan PVC fönster anpassas med olika färger, finishar och tillbehör för att matcha husets utseende och stil.

När du ska välja fönster är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer. Först och främst bör du överväga fönstrets energieffektivitet och isoleringsförmåga för att säkerställa att det passar dina behov och sparar energi.

Slutligen bör du tänka på stilen och designen för att säkerställa att fönstren kompletterar byggnadens utseende och arkitektur. 

Telefon

Mån-Tors: 08.00 – 16.30
Fre: 08-00 – 15.15
Lunchstängt: 12.00 – 13.00

E-mail

Vi svarar på alla frågor angående fönster, montage och reparation.

Besöksadress

Dalaslingan 3
231 32
Trelleborg

Telefon

Mån-Tors: 08.00 – 16.30
Fre: 08-00 – 15.15
Lunchstängt: 12.00 – 13.00

E-mail

Vi svarar på alla frågor angående fönster, montage och reparation.

Besöksadress

Dalaslingan 3
231 32
Trelleborg