PVC fönster från Fönsterfabriken AB

Information om PVC fönster

Våra Kompositfönster är ett utmärkt alternativ för dem som letar prisvärda, miljövänliga och underhållsfria PVC fönster. PVC är en vanlig sorts plast med oerhört många användningsområden.
PVC är inget levande material till skillnad från exempelvis trä, vilket innebär att PVC fönster inte expanderar, krymper eller påverkas av årstider och väder.

PVC står för Polyvinylklorid och tillverkas av vanligt koksalt (57%) och naturgas eller olja ( 43%) i en helt sluten process. PVC är en typ av termoplast som mjuknar vid smältning utan att den kemiska strukturen bryts ned, vilket gör att man i princip kan återvinna materialet hur många gånger som helst.

Våra fönster, PVC fönster är energieffektiva och kvalitativa rakt igenom hela konstruktionen, vilket gör att de fortfarande kan anses vara moderna efter mer än 30 år. Vi har sedan -80 talet utvecklat ett fönster som är hållbart både fysiskt men även miljömässigt. Våra fönster är återvinningsbara till 100% vi kan ta hand om hela fönstret och återvinna profiler, tätningar, beslag och glas. Alla detaljer av det gamla fönstret blir en ny del av det nya fönstret. Vår PVC hamnar där det skall vara, i nya fönster och inte på en förbränningsstation eller i våra världshav.

pvc fönster

PVC Fönster – Konstruktion och profiler

Fönster ger inte bara karaktär åt fasaden utifrån, utan förändrar också upplevelsen av rummet inifrån. Oavsett om du byter ut dina gamla fönster, bygger nytt eller förändrar tidigare fönstersättning är det viktigt att du ser till helheten. Dina fönster ska tala samma språk som byggnaden och passa in i rumsbilden. Därför erbjuder vi dig ett brett och flexibelt sortiment av profiler, som täcker in en rad arkitektoniska stilar.

Raka, runda och halvmåneformade fönster med mittposter eller spröjs. Profilerna går även att kombinera med varandra, så att dina valmöjligheter blir näst intill oändliga. Vi erbjuder också full frihet i valet av kulörer. Om inte våra standardfärger passar dig kan du special-beställa en egen kulör. Du kan även bestämma ytstrukturer som både känns och ser ut som lackat eller oljat trä.

pvc 2

Ljudisolering

Med våra smarta energiklassade pvc fönster får du en tystare inomhusmiljö eftersom trafikbuller och liknande oljud minskas avsevärt. Du kan räkna med en sänkning på upp till 34 decibel med vårt standardglas. Sänkningen upplevs som halverad ljudnivå jämfört med äldre, kopplade 2-glas träfönster. Våra kompositfönster är även konstruerade med stålförstärkt flerkammarprofil, vilket ger mycket god ljuddämpning. För specifika krav på ljudisolering erbjuder vi olika typer av specialglas med extra ljuddämpning. Kontakta oss för mer information.

pvc  3

Värmereflektering

Våra smarta pvc fönster är försedda med energisparande glas. Därtill kan fönsterna utrustas extra med solskyddsglas som under sommartid skärmar av mycket av solstrålningen och skapar ett skönt och behagligt inomhusklimat.

Under vintertid hindrar de värmen inifrån att tränga ut, så att du kan sitta riktigt nära fönstret och ändå njuta av stormar och dåligt väder, utan att det känns kyligt eller obehagligt.

PVC-fönster med många goda egenskaper

PVC Fönster ska inte bara vara billiga, underhållsfria och miljövänliga. De ska också vara anpassningsbara och snyggt designade. Fönsterfabriken har stor kunskap och lång erfarenhet av arbete med PVC fönster. Under många års tid har vi ständigt förbättrat och utvecklat våra smarta fönster. Med bättre teknik och finslipning av även mindre detaljer har vi fått fram PVC-fönster som hör till de bästa på marknaden.

Hos oss kan du få hjälp att ta hitta en fönsterlösning som passar din specifika fastighet. Vi tycker att det ska vara smidigt och enkelt att göra ett bra fönsterval. Därför hjälper vi till med både planering och montering av fönster. PVC-fönster är det perfekta alternativet både för plånboken och miljön. Behöver ni PVC-fönster i Malmö eller övriga Skåne så har ni här en trygg och pålitlig fönsterleverantör.

Vi kan även förstås erbjuda våra högkvalitativa PVC-fönster till övriga delar i landet också.

 

PVC/Kompositfönster från Fönsterfabriken AB

Våra fönster påverkas inte av sol, vind eller vatten. Ett förstärkt, formstabilt och slagtåligt fönster som håller länge. Våra pvc fönster klarar även dagens höga krav på isolering, bullerdämpning, slagregnstäthet samt inbrottsskydd.

Våra fönster tillverkas på vår fabrik i Trelleborg och vi skräddarsyr alla fönster efter våra kunders specifika behov, vi anpassar fönsterna efter fastigheten, inte tvärt om. Fönsterfabriken har alltid tillverkat fönster som har låga profiler vilket ger stora ljusinsläpp. Sammantaget ger våra fönster en unik kombination: Oslagbar livslängd, minskade underhållskostnader och ökad boendekomfort, allt i ett smart fönster från Fönsterfabriken AB.

 

pvc fönster