Schüco Fönster – Återförsäljare

Vårt sortiment av Schüco fönster

Hos oss beställer du allt från fönster och dörrar till slide-in-system och skjutdörrar. Vi har också inåtgående och utåtgående lösningar samt ett unikt system anpassat för vårt nordiska klimat.

Schücos fönster med aluminium utsida finns självklart i vårt utbud. Vi erbjuder även ett unikt alu-inside system som används till bland annat passivhus för enkla energismarta lösningar.

Med öga för design och estetik

Schücos fönster utmärker sig på marknaden genom sina detaljer och estetik. Fönstren kännetecknas av minimalistiska karmar till förmån för stora glaspartier.

De tunna och nätta karmarna blir pricken över i:et på Schüco fönster när de ramar in den vackra naturen utanför som en tavla.

Stabilt med stål

Vi kan tillverka stabila men ändå stora fönster, förklaringen till detta ligger i att vi förstärker pvc profilerna med kraftigt stål. En Pvc profil med en stålkärna bidrar till att fönstret blir mycket stabilare och enklare vid installation.

Det är även stålkärnan som bidrar till att vi kan tillverka fönster med slimmade profiler- allt för att få så stort ljusinsläpp som möjligt. Eftersom stålet är inneslutet i pvc profilen så förhindras även korrosion. Schuco pvc fönster med stålkärna kan stå emot väder och vind under många år.

Schüco återförsäljare

Vad är alu-inside system?

Alu-inside systemet från Schüco är en innovativ lösning på hur man kan göra ett fönster vridstabilt utan att armera pvc profilen med stål. Alu-inside är ett klart alternativ till pvc fönster med stålkärna.

Att konstruktionen blir så stabil beror på att aluminiumförstärkningen pressas in i pvc-u profilen vid tillverkningsprocessen, inte i efterhand som med stålkärnan. Effektivare och enklare tillverkning med fortfarande stabil.

Att ett Pvc-U fönster med aluminiumförstärkning erbjuder ett bättre u-värde är också något at ta hänsyn till.

Schücos PVC-fönster

Schücos utbud av Pvc fönster har utvecklats i Tyskland, profilerna produceras där och skickas sedan över hela världen till tillverkande företag som verkar lokalt på sin marknad.

Hela fönsterkonstruktionen, inklusive ram, glas, handtag och beslag tillverkas för hög hållbarhet och lång livslängd. Precis som andra PVC-fönster är Schücos fönster i princip helt underhållsfria och därmed en mycket god investering. Både för plånboken och miljön.

Vad gör Schüco?

Schüco utvecklar och säljer systemlösningar för fönster, dörrar, fasader, skjutsystem, säkerhetsteknik och solskydd. Med sin certifierade kvalitet och unika design har de genom åren haft stora framgångar.

Företaget skapar hållbara klimatskal som sätter människan och miljön i centrum. Tillsammans med sitt världsomspännande nätverk av partners, arkitekter, projekterare och investerare skapar de system som uppfyller högsta krav på design, komfort och säkerhet.

Historien bakom Schüco fönster

Företaget grundades redan 1951 och vid den tidpunkten erbjöds kunder markiser och rullgaller tillsammans med skyltfönster. Schüco började med att tillverka sina fönster och markiser i aluminium. Under 1980-talet fick aluminiumet konkurrens och företagets sex anställda fick snabbt fler kollegor.

Komposit- och PVC-fönster blev nu en stor del av Schücos utbud. Under 1990-talet utvidgades utbudet med stålkonstruktioner och strax före 2000 hade även solenergi tagit plats under Schücoflaggan. Schüco söker ständigt lösningar som är både miljösmarta och hållbara.

Idag finns ett särskilt återvinningssystem som underlättar miljöarbetet för alla företagets kunder och det är en naturlig del av Schüco. Företaget är verksamt i mer än 80 länder och har över 5400 anställda. Utveckling går fort och framtiden ser spännande ut.

Vi på Fönsterfabriken AB är glada att få representera Schüco!