Fönsterfabriken i Trelleborg

Schüco Fönster

Förverkliga din dröm om vackra och energieffektiva fönster med Schüco!

schüco fönster

Energieffektivitet och design i perfekt harmoni

Schüco är en av världens ledande leverantörer av fönster- och dörrsystem. Med över 70 års erfarenhet och innovativ teknik erbjuder Schüco fönster som inte bara ser vackra ut, utan som också ger dig enastående energieffektivitet och komfort.

Här är några av de viktigaste fördelarna med Schüco fönster:

Energieffektivitet: Konstruerade för att minimera värmeförlust och maximera energibesparingar. De kan hjälpa dig att sänka dina uppvärmnings- och kylkostnader och bidra till en mer hållbar framtid.

Design: Finns i en mängd olika stilar och färger för att passa alla typer av hus. Du kan välja mellan klassiska eller moderna fönster, med eller utan spröjs, och med olika typer av öppningsfunktioner.

Kvalitet: Tillverkade av högkvalitativa material och genomgår rigorösa tester för att säkerställa att de uppfyller de högsta kraven på prestanda och hållbarhet.

Komfort: Ger dig enastående ljud- och värmeisolering, vilket skapar en behaglig och komfortabel inomhusmiljö.

Oavsett om du bygger ett nytt hus eller renoverar ditt befintliga hem, har vi den perfekta lösningen.

Hos oss hittar du allt du behöver för ditt fönster- och dörrbyte!

Vi erbjuder ett brett sortiment av Schüco produkter, från energieffektiva fönster med aluminiumutsida till skjutdörrar och slide-in-system. Vi har även inåtgående och utåtgående lösningar, samt ett unikt system anpassat för vårt nordiska klimat.

Stålkärnan i våra fönster ger stabilitet och maximalt ljusinsläpp

Vi kan tillverka stabila men ändå stora fönster, förklaringen till detta ligger i att vi förstärker PVC profilerna med kraftigt stål.

En PVC profil med en stålkärna bidrar till att fönstret blir mycket stabilare och enklare vid installation.

Det är även stålkärnan som bidrar till att vi kan tillverka slimmade profiler- allt för att få så stort ljusinsläpp som möjligt.

Eftersom stålet är inneslutet i profilen så förhindras även korrosion.

Fönster med stålkärna kan stå emot väder och vind under många år.

Vad är alu-inside system?

Alu-inside systemet är en innovativ lösning på hur man kan göra ett fönster vridstabilt utan att armera profilen med stål. Alu-inside är ett klart alternativ till PVC fönster med stålkärna.

Att konstruktionen blir så stabil beror på att aluminiumförstärkningen pressas in i PVC-u profilen vid tillverkningsprocessen, inte i efterhand som med stålkärnan. Effektivare och enklare tillverkning med fortfarande stabil.

Att ett PVC-U fönster med aluminiumförstärkning erbjuder ett bättre u-värde är också något at ta hänsyn till.

Vad gör Schüco?

Schüco utvecklar och säljer systemlösningar för fönster, dörrar, fasader, skjutsystem, säkerhetsteknik och solskydd. Med sin certifierade kvalitet och unika design har de genom åren haft stora framgångar.

Företaget skapar hållbara klimatskal som sätter människan och miljön i centrum.

Tillsammans med sitt världsomspännande nätverk av partners, arkitekter, projekterare och investerare skapar de system som uppfyller högsta krav på design, komfort och säkerhet.

Utbud

Schücos utbud har utvecklats i Tyskland, profilerna produceras där och skickas sedan över hela världen till tillverkande företag som verkar lokalt på sin marknad.

Hela fönsterkonstruktionen, inklusive ram, glas, handtag och beslag tillverkas för hög hållbarhet och lång livslängd.

Schüco fönster är i princip helt underhållsfria och därmed en mycket god investering. Både för plånboken och miljön.

Historien

Företaget grundades redan 1951 och erbjöd sina kunder markiser, rullgaller och skyltfönster. Schüco började med att tillverka sina fönster och markiser i aluminium. Under 1980-talet fick aluminiumet konkurrens och företagets fick en snabb tillväxt.

Komposit- och PVC-fönster blev en stor del av utbudet. Under 1990-talet utvidgades utbudet med stålkonstruktioner och strax före 2000 hade även solenergi tagit plats i sortimentet. Företaget jobbar ständigt med miljö och hållbarhet. Idag finns ett särskilt återvinningssystem som underlättar miljöarbetet för alla företagets kunder.
Telefon

Mån-Tors: 08.00 – 16.30
Fre: 08-00 – 15.15
Lunchstängt: 12.00 – 13.00

E-mail

Vi svarar på alla frågor angående fönster, montage och reparation.

Besöksadress

Dalaslingan 3
231 32
Trelleborg

Telefon

Mån-Tors: 08.00 – 16.30
Fre: 08-00 – 15.15
Lunchstängt: 12.00 – 13.00

E-mail

Vi svarar på alla frågor angående fönster, montage och reparation.

Besöksadress

Dalaslingan 3
231 32
Trelleborg