Fönsterfabriken i Trelleborg

Fönsterservice och fönsterreparation

fönsterservice och reparation 2

Service och reparation

Service och reparation på fönster och fönsterdörrar är oftast svårt att undvika, men med rätt sorts underhåll kommer fönstren att ha en lång livslängd.

Vi har trettio års erfarenhet av fönster service och fönsterreparationer. Vi är specialiserade på att reparera fönster av PVC, aluminium och komposit. Vi reparerar även fönster med olika materialkombinationer, som till exempel trä/aluminium.

Komposit, PVC och aluminium är material som kännetecknas av lång hållbarhet och är i det närmaste helt underhållsfria. Men trots att vissa material klassas som underhållsfria behöver de ses över med jämna mellanrum.

Fönsterfabriken anlitas ofta av både bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag för att utföra service och reparation på fönster. Vi arbetar grundligt och metodiskt vilket gör att slutresultatet många gånger blir bättre än när fönstren var nyinstallerade. 

Vi rengör, oljar och justerar fönstren så att de hänger rakt, inte griper och är helt täta. Om vi upptäcker konstruktionsfel eller monteringsfel så åtgärdar vi självklart dessa. Det kan till exempel vara otäta fogar eller överspända karmar.

Ta gärna kontakt med oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med fönsterreparationer och service.

Hur mår dina fönster?

I vilket skick är fönstren? Verkar de täta? Med några enkla frågor går det att få svar på om det är läge att boka service och kanske reparation. Ställ gärna de här frågorna eller ta upp dem på nästa styrelsemöte i bostadsföreningen för att se vad svaret blir.

Upplever ni drag från era fönster?
Är de inte täta?
Är era fönster trasiga?
Är fönstren svåra att stänga?
Om svaret på frågorna blir ”ja” brukar de flesta sakkunniga rekommendera ett fönsterbyte, men ibland räcker det med reparation.

Att genomföra ett komplett fönsterbyte är oftast kostsamt och kan innebära en stor påverkan på de som bor eller arbetar i fastigheten. Otäta fönster och fönster som inte går att stänga helt är oekonomiskt eftersom de låter värmen sippra ut. Många gånger är det inte nödvändigt att genomföra kompletta fönsterbyten utan det kan istället vara tillräckligt med en grundlig reparation.

En fönsterreparation återställer defekter och många gånger upplever de som vistas i fastigheten att de fått helt nya fönster, trots att det bara är en reparation som har gjorts. När du bestämmer er för att beställa reparation av era fönster blir den nya livslängden på fönstren cirka 5-10 år. Med andra ord en ekonomiskt smart lösning!

fönsterservice och reparation

Kan alla fönster repareras?

Alla fönster lämpar sig inte för att repareras utan vissa måste helt enkelt ersättas. 

Men för att veta om det räcker med att reparera era fönster så jobbar vi på Fönsterfabriken utefter en mall.

Så här gör vi:

När du har tagit kontakt med oss börjar vi med ett besök i fastigheten för att skapa oss en överblick över fönstren och dess ytskikt. 

Vi brukar rekommendera att man väljer ut fönster som det är problem med och på dessa gör vi en grundlig besiktning.

Resultatet av besiktningen leder oss till att antingen rekommendera renovering av fönstren eller nyinstallation. 

Många fastigheter har antingen PVC-fönster, aluminiumfönster eller kompositfönster och det ska mycket till för att det ska krävas en nyinstallation. 

Det förutsätter förstås att fönstren har inspekterats med jämna mellanrum.

Är det tätt runt karmen?

Både väderförhållanden och fastighetens konstruktion kan påverka fönster, karmar och bågar. När vi utför service av fönster kontrollerar och justerar vi bågar och karmar så att de inte ”griper” utan tätar mot karmen. Ibland behöver vi även glasa om fönstret så att de går fritt och inte har en ”midja”.

Syftet med att glasa om ett fönster är att de ska sluta tätt mot karmen. När vi utför service och reparationer inspekterar vi även låsfunktionerna med slutbleck och kolvar. Utöver grundliga kontroller på fönster, bågar, karmar och låsmekanismer kontrollerar vi alltid tätningslister både invändigt och utvändigt.

Med lite olja går det som smort

I vårt service- och reparationsutbud ingår smörjning av låsmekanismer, handtag och beslag.

Om dessa är i dåligt skick byter vi ut defekta komponenter, men alltid i samråd med dig som kund.

I vissa fall är det också nödvändigt att kontrollera tilluftsdon som är installerade i fönstren.


Service av fönster – en smart energilösning

Tillsammans med dig diskuterar vi även om det finns intresse av att byta ut glas och isolerglaskassetter mot nya.

Nya isolerglaskassetter i fönstren ger ett lägre U-värde vilket betyder att mindre mängd värme försvinner ut genom fönstret.

U-värdet på fönster bör inte överstiga 1,2 om det har installerats efter 90-talet.

Saknas reservdelar till fönsterreparation?

Saknar du en reservdel till fönster och fönsterdörrar? Vi är stolta återförsäljare av reservdelar från ledande varumärken som:

Assa, Fix, Simonsverk, Mila, Hoppe, Biobe, Fresh, Winkhaus, Siegenia, Roto & Macu, med flera.

Ibland har reservdelar utgått ur sortimentet, men då har vi oftast möjlighet att hitta en fullvärdig ersättningsdel. Välkommen att kontakta oss på Fönsterfabriken – vi servar och reparerar dina fönster.
Telefon

Mån-Tors: 08.00 – 16.30
Fre: 08-00 – 15.15
Lunchstängt: 12.00 – 13.00

E-mail

Vi svarar på alla frågor angående fönster, montage och reparation.

Besöksadress

Dalaslingan 3
231 32
Trelleborg

Telefon

Mån-Tors: 08.00 – 16.30
Fre: 08-00 – 15.15
Lunchstängt: 12.00 – 13.00

E-mail

Vi svarar på alla frågor angående fönster, montage och reparation.

Besöksadress

Dalaslingan 3
231 32
Trelleborg