Fönsterfabriken i Trelleborg

Smartline Nordic Design

Utseende från förr men med avancerad teknik
Smartline Nordic Design fönster

Beskrivning

Öppningsbart, utåtgående fönster.
Ett traditionellt sidohängt fönster som kombinerar utseende från förr med avancerad teknik. Resultatet blir en fönsterlösning med profilerade karmposter och bågprofiler som för tankarna till snickarglädje

Detta är ett fönster som är anpassat för den typiskt skandinaviska marknaden. Utformning av fönstret är i stor utsträckning valbart men de flesta fönsterna av denna typ är normalt smala. Den smala karmen och bågen passar därför utmärkt med sin låga profilhöjd på 94,5 mm. Den låga profilhöjden resulterar även i ett fönster med mycket ljusinsläpp. Två tätningar med tillhörande dammlist bidrar till det låga u-värdet (0.69) på hela fönsterkonstruktionen. Passar såväl den renoverade skånegården som det nybyggda passivhuset.

Valmöjligheter som traditionella fönsterhakar, stormhakar eller lite modernare spanjolett med tillhörande fönsterbroms finns bland annat i tillvalslistan. Nordic Design är baserat på ett byggdjup av 120mm, detta är ofta väldigt uppskattat då många äldre fönster har samma byggdjup. Finns i olika glasdelande poster för olika utföranden och profilytorna på in- och utsidan kan gestaltas i olika färger för att uppfylla individuella designkrav.

Ingår i samma serie som även erbjuder fasta fönster och swing/vridfönster.

Den smala karmen och bågen passar därför utmärkt med sin låga profilhöjd på 94,5 mm. Den låga profilhöjden resulterar även i ett fönster med mycket ljusinsläpp. Två tätningar med tillhörande dammlist bidrar till det låga u-värdet (0.69) på hela fönsterkonstruktionen. Passar såväl den renoverade skånegården som det nybyggda passivhuset.

Valmöjligheter som traditionella fönsterhakar, storm- hakar eller lite modernare spanjolett med tillhörande fönsterbroms finns bland annat i tillvalslistan. Nordic Design är baserat på ett byggdjup av 120mm, detta är ofta väldigt uppskattat då många äldre fönster har samma byggdjup. Finns i olika glasdelande poster för olika utföranden och profilytorna på in- och utsidan kan gestaltas i olika färger för att uppfylla individuella designkrav.

Ingår i samma serie som även erbjuder fasta fönster och swing/vridfönster.

U-värde

u värde 1.0

Produktblad

Kvalitetsmärkningar