Fönsterfabriken i Trelleborg

Swing

Utvecklat för den skandinaviska marknaden
swing fönster

Beskrivning

Öppningsbart, utåtgående fönster.
Swing, glid eller vridfönster, populär fönstersystem med många namn. Nordic Swing är ett system utvecklat för den skandinaviska marknaden med funktionalitet och design i en bra kombination. Detta är den fönsterserie som erbjuder mest ljusinsläpp då karm tillsammans med båge endast blir 94,5mm.

Nordic Swing går att slå runt 180 grader. Bågen hamnar då helt utanför karmen och rutan går att putsa inifrån. Dolda, 80kg beslag med två fasta vädringslägen är uppskattade både ur funktions- och säkerhetssynpunkt. Unik uppbyggnad ger ett fönster med både ett antikt utseende men även ett högpresterande U-värde som passar såväl 70-talsvillan som passivhuset (u-värde på hela fönsterkonstruktionen på 0.69).

En profiluppbyggnad med aluminiumförstärkning, istället för traditionell stålförstärkning bidrar till ett modernt och energieffektivt fönsteralternativ. Nordic Swing är baserat på ett byggdjup av 120mm, något som ofta är väldigt uppskattat då många äldre fönster har samma byggdjup. Karmprofil och bågprofil finns i ett utförande, med en totalhöjd på 94,5mm. Finns i olika glasdelande poster för olika utföranden och profilytorna på in- och utsidan kan gestaltas i olika färger för att uppfylla individuella designkrav.

Ingår i samma serie som även erbjuder fasta och sidohängda utåtgående fönster.

U-värde

u värde 1.0

Produktblad

Kvalitetsmärkningar